7 grunner til at vandringsreiser og fotturer er fantastiske avbrekk fra hverdagen

Fotturer

Å reise er gøy og inspirerende. Det er en fin måte å utforske nye steder og finne ut mer om seg selv på samme tid. Folk reiser av forskjellige grunner - og hvis du ønsker å dra på et "eventyr", bør du prøve en vandringsreise. En spasertur i skog og mark er alt du trenger å komme deg vekk fra hverdagen, slappe av og lade opp batteriene slik at du igjen kan kaste deg ut i nye utfordringer.

Foruten det faktum at fotturer og vandringsreiser er foryngende og moro, her er 7 andre grunner som gjør det til en fantastisk måte å utforske nye omgivelser på:

Det er sunt

Det får deg til å gå - noen ganger til og med i oppoverbakke. Dette er en fin måte å holde blodsirkulasjonen i gang og få opp pulsen. Turgåing er en komplett trening - perfekt for dager da du ikke føler for å rulle ut treningsmatten eller svette ut på treningssenter. Vandring og fotturer hjelper deg å forbrenne opptil 500 kalorier per time; og gjør du dette to ganger i uken i 2 timer, så vil du forbrenne opp til utrolige 2000 kalorier per uke!

Det er terapi

Å være tett på naturen er alltid terapeutisk. Hvorfor ellers tror du ekslusive spa har tropiske hager, interiør og beroligende fossefall? Den søte lukten av ville blomster, frisk luft, rolige omgivelser hjelper til å roe deg og stresse ned, og hjelper deg til å få et nytt perspektiv på ting.

Du kan reise alene

Er kjæresten eller mannen din opptatt? Gjør venninnene dine andre ting? Ikke noe problem, gå ut på egen hånd. Du trenger ikke ha med noen for å følge deg på tur, du kan gjøre dette helt alene. Hvis du allikevel har mulighet til å gå sammen med andre, så er det et pluss, fordi det å gå på tur sammen er en fin måte å koble av på og tilbringe kvalitetstid med folk du liker.

Du kan gjøre det i ditt eget tempo

Sannsynligvis en av de beste tingene med fotturer er at du kan justere nivået i henhold til din egen form. Du kan gjøre det i ditt eget tempo. Populære løyper har også vanligvis flere løyper man kan velge i mellom med forskjellige vanskelighetsgrader, alt fra nybegynnere til eksperter.

Det er billig

Du trenger ikke kjøpe dyre flybilletter, ta med pass og en stor koffert full av klær. Du trenger bare investere i et par gode og komfortable støvler, gode klær, mat og drikke, så kan du begynne. Ta en tur i nærmeste park, ta en tur i skog og mark, eller et fjell i nærheten - det er så billig!

Det gjør deg glad

Vandring og fotturer er mer eller mindre en øvelse. Det får deg til å svette og brenne mange kalorier. I tillegg til det, så hjelper det kroppen å frigjøre endorfiner - glad-endorfiner som får deg til å føle deg bra og gjør deg til en glad person!

Det er bra for kognitiv funksjon

Noen ganger er du bare helt utslitt - nok til å at hjernens funksjoner blir mindre effektive enn de vanligvis er. En tur kan hjelpe hjernen å slappe av og komme seg etter en anstrengende timeplan. Når hjernen slapper av, er det også lettere å tenke klart og være kreativt.

Så hva tror du? Kom deg ut på tur! Du vil elske hvordan denne aktiviteten og disse reisene holder deg i form samtidig som den bedrer din kondisjon og utholdenhet.


Vandringsreise

Vil du bli med på vandringsreise?