Her er 6 nydelige greske øyer du ikke bør gå glipp av!

Hos Havfruereiser elsker vi det vi gjør -  og det er å arrangere spennende turer for damer som
elsker å reise og oppleve nye reisemål. En av våre absolutte favoritter og blant våre mest populære reisemål, er å reise til de Greske øyer!

Den greske øygruppen består av minst 1200 øyer som tilbyr et spektakulært utvalg av biologisk mangfold og selvfølgelig en masse å oppleve for deg som elsker sol og bad, nydelig mat, variert natur og gamle oldtidsruiner.

Da de egeiske øyer i den greske øygruppen fortsatt er det meste populære valget for de fleste turister, er det hundrevis av andre mindre utforskede øyer som har så mye å se og oppleve.

For en sunn dose av kultur, historie, spektakulære strender og mye mer; damer, det er bare å begynne å planlegge en tur til de greske øyer. Her er noen gode grunner hvorfor:

Strendene på Zakynthos

Leter du etter himmelske strender, så har øya Zakynthos med sine dramatiske kyster og sandstrender sannsynligvis det beste fra begge verdener. Den relativt uutforskede øya Zakynthos tilbyr uberørt natur i form av steinete klipper og fjell, furuskog, gyllen sand og krystallklart vann - Dette er noe du ikke vil gå glipp av!

Den greske maten på Kreta

Grekerne lager fantastisk mat, nesten med magi kan det virke som! Det er bare å gi seg om og nyte alle delikatesser de serverer i de pittoreske små kaféene som strekker seg rundt om i gatene på Kreta, hvor det serveres autentisk gresk mat. Stekt eller grillet kjøtt, salat og fetaost, poteter med sitron og stekte grønnsaker kan høres enkelt ut, men smaken er nesten ubeskrivelig!

Slapp av og stress ned på Hydra

Den moderne verden tilbyr ikke lenger mange steder hvor man bare kan koble fra og ta seg en pause fra hverdagen. Denne greske øya er annerledes. Hydra er en sjarmerende øy, med nesten bare gamle bygninger og hvor det kan virke som om tiden nærmest har stoppet. Dessuten er det ingen kjøretøy der. Stedet er bokstavelig talt fri for forurensning og bil-støy. Øya er et flott sted å slappe av for å lade batteriene, eller studere historie og annet som krever stillhet. Og forresten, nevnte vi at denne lille øya også er oppført som verneverdig? Du finner ikke steder som dette hvor som helst!

Mat og drikke i Kefalonia

Øya Kefalonia er en annen spektakulær gresk øy - denne spesielt populær for sin vin - Kefalonia bør være et sted å reise hvis du er vin-entusiast. Mens du også kan finne gode viner på Santorini og Korfu, så er Kefalonia bedre hvis du ønsker deg bort fra masseturismen. I tillegg til noen av de fineste vinene som selges, så finnes det på denne øya herlig gresk mat, flotte strender, pittoreske landsbyer ved havet og fantastiske overnattingsmuligheter. Vi regner med at du har lyst til å reise til Kefalonia nå?

Vandring og fottur i Andros

Et godt tips til alle de spreke damene som liker å dra på vandringsreise og fottur; Andros i Hellas er perfekt for deg! De tørre dalene, de gamle fortauene og oppoverbakke rundt øya med fascinerende utsikt, hele veien til Panachrantos kloster (The Monastery of Panachrantos). Absolutt verdt å se! I tillegg så har Andros en rik historie med mye flott arkitektur, for deg som har interesse for det. Andros har også mange flotte strender, så ønsker du å dra på badeferie, blir du ikke skuffet!

Luksusferie på Spetses

Sist, men ikke minst må vi nevne vårt meste populære reisemål Spetses. På denne øya finner du mange små pittoreske viker, vakre strender og som på Hydra har Spetses en sjarmerende havn. På denne øya er det også forbudt med bilkjøring, bortsett fra motorsykler og vanlige sykler, så hvis du ønsker litt fred og ro, så er Spetses et fint valg. Hvis du ønsker litt luksus, så har Spetses et godt utvalg av flotte villaer man kan leie, eller hva med et luksusopphold på The Poseidonion Grand Hotel?

Så, hvilke av disse øyene ønsker du å utforske? Si i fra hvor du ønsker å reise, så kan vi arrangere en minneverdig tur til en eller flere greske øyer for deg. Hva synes du? Er du med på reise?

Hellas

Hvilke greske øyer vil du reise til?