7 grunner hvorfor Madeira bør være ditt neste reisemål

Madeira

Den lille øya Madeira er et av de mest populære turistmålene i Europa. Den solfylte himmelen, vakker natur, rikfylt kultur, spennende historie og en spektakulær kystlinje gjør dette til et perfekt sted å reise til året rundt.

Vi har laget en liste på gode grunner til å besøke Madeira, hvis du fortsatt er usikker på om dette er stedet for deg.

1. Levadavandringer

Disse små vanningskanalene frakter vann fra den nordlige delen av øya ned til den sørlige delen av øya. Å gå langs Levada stiene er veldig spennende og man opplever mye fantastisk natur og utstikt. Flotte turer å anbefale er Porto Moniz, Ribeiro Frio og Rabacal - 25 fonters.

2. Overnatting for alle budsjett

Madeira har et stort utvalg av overnattingssteder. Fra små herberg for de med stramt budsjett til eksklusive 5-stjerners hoteller. Et flott hotell vi kan anbefale er Quinta Jardins do Lago.

3. Parker

Øya er full av parker, åpne grønne friområder og skoger. Med ca. 150 km2 subtropisk regnskog (Laurissilva) og mangfoldig flora og fauna -  så er dette stedet perfekt for en naturelsker!

4. Du trenger egentlig ikke å vente på sommeren

Øya har et subtropisk klima, noe som betyr at været er ideelt for ferie hele året. Så hvis du lengter etter varme, kan du egentlig når som helst reise til Madeira. Temperaturen på Madeira varierer mellom 20-25 grader, men det kommer an på årstiden og hvor på øya man oppholder seg.

5. Festivaler året rundt

Madeira er et sted hvor du kan delta på en festival eller to, uansett når på året du besøker øya. Gatene fylles opp med folk på øya som feirer karnevaler, religiøse festivaler, vårens ankomst og mye mer - det skjer alltid noe!

6. Et matparadis

Hvis du elsker mat, vil du definitivt elske hva Madeira har å tilby. Den tradisjonelle maten er noe man ikke bør gå glipp av på Madeira. Gode eksempler er varmt brød med hvitløkssmør (bolo do caco), herlig grillspyd (espetada)  eller smaksrik saus (Molho).

7. Øyhopping

Madeira ligger i nærheten av andre øyer som Porto Santo, Deserta Grande og Bugio. Dette gjør Madeira til et fantastisk reisemål for øyhopping. Porto Santo kan nås med fergen - det er bare en 3 timers tur gjennom Atlanterhavet!

Dette er bare en liten smakebit på hva denne lille øya har å tilby. Damer, nå er det på tide å begynne å planlegge et besøk til Madeira. Bestill din reise nå!


Madeira

Treningsreiser og Levada på Madeira