5 gode grunner hvorfor du bør reise og oppleve Roma

Roma

Når man elsker å reise, spiller det ingen rolle hvor i verden man er på vei, men det er noen steder som er og alltid vil være bedre enn de andre. Roma er et slikt sted man bør besøke minst en gang i livet. Her er hvorfor:

1. Den praktfulle romersk arkitektur

Roma er den eldste byen i Europa og er hjem til store arkitektoniske strukturer og bygninger. århundrenes gamle spor fra et av de mest innflytelsesrike imperier i verden er fortsatt synlige og godt bevart i byen. Gode eksempler er Colosseum, Pantheon og Navona-torget, som er en del av byens historiske og arkitektoniske skatter.

Roma

2. God mat og vin

Italiensk mat er helt herlig; spesielt når den er laget i Italia og i den mest autentiske stilen. Du vil ikke gå glipp av disse romerske spesialitetene - spaghetti alla carbonara, bicatini all'amatriciana, baccala, herlig italiensk pizza og italiensk is. Også italiensk vin er verdensberømt, og Roma stjeler showet med sine mange vinsmakinger og en mengde vinbutikker til din disposisjon.

Pasta

3. Den rike kulturen

Roma er et sted der historien møter den moderne verden. Byen har en historisk rik kultur med store feiringer, fester og festivaler - både kulturelle og religiøse - mange markeringer i kalenderen gjennom hele året. Enten du er der for «La Notte Bianca» eller feiringen av Pasqua - så skuffer Roma aldri. I tillegg så har denne motebyen mye å tilby for de som er glad i shopping!

Roma

4. Ingen har finere fontener enn Roma

Trevifontenen, Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana delle Tartarughe, Fontana delle Naiadi, Fontana del Tritone og mange flere. Roma har noen av de mest fantastiske fontener i verden, og du må se dem! Og hvis du kaster en mynt i Trevifontenen, så skal du visstnok få et ønske oppfylt.

Trevifontenten

5. Gratis sightseeing

Når du er i Roma, kan du få mest mulig ut av gratis lokale attraksjoner. Det er flott for de som reiser på budsjett. Roma har en mengde turistattraksjoner og landemerker å tilby - som er gratis med fri adgang. Steder som Pantheon, Parco Regionale dell'Appia Antica, og en mengde museer gir fri adgang for alle. Andre steder som Vatikanet har gratis inngang på bestemte dager.

Roma

Så hva med en Romaferie i år? Er du overbevist?


Collosseum

Herlig weekendreise til Roma