Island reise - Beste ting å se og gjøre på Island

Island

Island er mest kjent for sitt fantastiske landskap og varme kilder, men til tross for at Island er full av naturlig skjønnhet, er landet fortsatt relativt uutforsket. Hvorfor? Det er fordi de fleste som ønsker å reise til Island ikke helt vet hva de kan gjøre og se der.

Island er bare for fantastisk til å gå glipp av, så her er en liste på flere ting du kan gjøre, samt severdigheter du kan se mens du er der. Hyggelig hvis du reiser med oss hos Havfruereiser - Vi sørger for at du får en fin tur!

La oss ta en titt på de beste tingene man kan se og gjøre på Island:

Se på hvalsafari

Disse milde, gigantiske marine skapningene finnes utenfor kysten av Reykjavík og Húsavík i den nordlige delen av Island. Det er en rekke turoperatører som tar turister med på hvalsafari og turene varer vanligvis noen timer. Opplevelsen av å se på disse hvalene i all sin prakt, er bare altfor fantastisk til å unngå. Å dra på hvalsafari en sjelden mulighet for deg som kan reise mellom mai og september, men det er også mulighet for å se hval på vinterstid. På Island kan man se mange forskjellige hvaler, slik som Blåhval, Knølhval, Spekkhogger og flere. Har du lyst til å være med på hvalsafari?

Hvalsafari

Hallgrímskirkja

Denne kirken er et syn! Hallgrímskirkja, som ligger i hjertet av Reykjavík, er den høyeste bygning på hele Island. Den er hele 74.5 meter høy! Dette er ingen vanlig kirke - du vet hvorfor når du ser det. Den unike arkitekturen ligner på Svartifoss - som er en spektakulær foss på Island. Hvis du går opp til toppen av kirken, så kan du se panoramautsikt utover Islands hovedstad.

Hallgrímskirkja

De varme kildene

Island har betydelig vulkansk aktivitet under jordens overflate. Dette skaper liv i mange underjordiske kilder, varme geysirer og termiske bad over hele landet. Det er spesielt mye varme kilder ved Haukadalur på sørsiden av Island. Strokkur er også en berømt geysir, som du må se! Tenk deg hvor spennende det vil være å se en varm kilde som skyter opp av bakken!

Det er også flere muligheter for deg som ønsker å bade i de varme kildene på Island, og blant de mest kjente er Blue Lagoon, som er i nærheten av Reykjavik. Det finnes også mange andre naturlige varme kilder man kan bade i, som ikke har inngangsbillett. Den varme elva i Reykjadalur (som ikke er langt fra Reykjavik), er et godt eksempel på dette. Andre steder er de varme kildene på Seljavallalaug og Landmannalaugar.

Varme kilder

Gullfoss

Dette er definitivt et sted du bør være om sommeren. Fossen er nydelig - det er ingen annen måte å beskrive det på - faktisk kan vi også kalle det majestetisk. Gullfoss er en del elva Hvítá, som naturlig danner tre bratte «trappetrinn». Det kraftige fallet på 32 meter fra elva Hvítá er et spektakulært syn! Ingen filmtriks, bare rå natur! På solrike dager, kan man se flere regnbuer over vannet på Gullfoss!

Gullfoss

Nordlys

Selv om vi også har vakkert nordlys i Nord-Norge, er det verdt å besøke Island for å se på nordlyset. Disse fargede lysene på himmelen er spesielt synlige fra september til midten av april. De beste stedene å se Nordlys på, er i de mange fjerntliggende stedene, borte fra byenes lys. Hvis man ønsker å se nordlyset, bør det helst være helt mørkt, få skyer på himmelen i tillegg til at det er nok solvind. Det er ingen garanti for at man faktisk ser nordlyset, man må også være heldig! Hvis du ikke ønsker å dra ut i villmarken for å se nordlysene, har du også mulighet til å se nordlys i Reykjavik, men da bør du dra til steder der det er lite lys, slik som lyshuset på øya Grotta.

Nordlys

Jökulsárlón is-lagune

Sør på Island, kan man finne Jökulsárlón is-lagune som er i nærhet av Vatnajökull nasjonalpark, som er Islands største nasjonalpark. Dette området er svært populært på grunn av sin naturlige skjønnhet og området har blitt brukt til mange store filmproduksjoner. Dette er også et populært område for å se Nordlys, da lyset reflekteres i isen. Isen renner gjennom lagunen ut i atlanterhavet og legger igjen store isbiter på stranden. Stranden kalles for Diamant-stranden, som er en svart vulkanstrand. På vinteren er lagunen fylt av hundrevis av seler. Lagunen kan besøkes året rundt og anbefales på det sterkeste hvis man ønsker å oppleve fantastisk natur!

Jökulsárlón

Vil du være med på et lite eventyr til Island med oss? Det er rikelig med vakker natur og eventyr som venter på deg i dette nydelige landet.

Damer, fortell oss om hva dere vil gjøre og stedene dere vil se på Island, så kan vi arrangere turen for dere!

Island

Har du lyst til å reise til Island?