De 23 beste ting å gjøre i Tokyo [Topp morsomme ting]

Tokyo night

Tokyo, hovedstaden i Japan er en fantastisk stor og spennende metropol. Tokyo kan by på alt av kulturelle opplevelser, matopplevelser, aktiviteter og arrangementer, store flotte parkområder og et offentlig transportsystem med en punklighet man ikke finner andre steder. En reise til Tokyo er en opplevelse for livet.

Her har vi laget en liste på de 23 beste [topp morsomme ting] ting å gjøre i Tokyo, Japan.

1. Meiji shrine (Meiji-helligdommen)

Shintotempelet Meiji Jingu (Meiji-helligdommen), er et tempel som ligger i nærheten av parken Yoyogi, i Harajuku. Tempelet er et av de mest berømte og besøkte templer i Japan. Shintotempelet Meiji Jingu er bygget til minne om keiser Meiji, som var den keiseren som åpnet Japan til omverdenen i 1867, og som lanserte moderniseringen av Japan. Kontrasten mellom det ”høytidlige” tempel og omkringliggende moderne Tokyo er dramatisk!

2. Shinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyone national garden

Shinjuku Gyoen National Garden er en stor park i nærheten av Shinjuku og Shibuya i Tokyo. Parken er en av de vakreste parkene i Tokyo. Dette er et av de beste stedene for å oppleve kirsebærblomstringen på våren, siden parken har 1500 kirsebærtrær. Parken har også et tradisjonelt tehus.

3. Tsukiji fiskemarked

Fiskemarked

Tsukiji fiskemarked er et av verdens største fiskemarked. På dette fiskemarkedet kan du se og smake på fisk og fersk sjømat. Dette fiskemarkedet er en av hovedattraksjonene i Tokyo og er svært populær med mange besøkende.

4. Senso-Ji tempelet i Asakusa

Senso-ji tempel

Senso-ji tempelet er et Buddhist tempel i Asakusa. Dette er et veldig fargerikt tempel! I nærheten av tempelet er det en lang shopping gate som heter Nakamise-dori, der man kan kjøpe mange japanske suvenirer. Man kan også smake på mange japanske tradisjonelle godterier og snacks.

5. Se på Sumo ved Ryogoku Kokugikan

Ryogoku Kokugikan er en Sumo stadion der man kan se på spennende Sumo konkurranser. I nærheten er det mange tradisjonelle restauranter som serverer typisk «sumo-mat».

6. Shopping og god mat i Ginza

Japansk mat

Ginza er kanskje verdens dyreste shopping-gate, med dyre varehus og motebutikker, og er et ”must” for drevne ”windowshoppers”. Hennes & Mauritz har også en filial her, dog ikke med norske priser… Et besøk i matavdelingen i et av de store varehusene er også fascinerende. Her finner du alt fra tradisjonell japansk mat (ramen, bentobox, sushi m.m) til vestlig mat.

7. Akihabara Electric Town

Akihabara

Akihabara Electric Town ligger mellom Ueno Station og Okachimachi Street. Her finnes over 600 butikker som selger alt av elektriske artikler, hvite- og brunvarer, mobiltelefoner, kameraer og alt av utstyr og elektriske duppeditter du ikke visste du trengte. Dette i et hav av lys og lyd. Husk å ta med pass for å registrere tax-free kjøp!

8. Det store fotgjengerfeltet i Shibuya (Shibuya crossing)

Shibuya

Ligger i bydelen Shibuya og hevdes å være verdens største og traveleste fotgjengerovergang. Det er mange motebutikker og restauranter her som er rettet mot et litt ”yngre” publikum. Verdt et besøk!

9. Omotosando og Harajuku

Harajuku

Omotosando og Harajuku er trendy områder med moter og restauranter. Spennende og absolutt verdt et besøkt hvis du er glad i shopping og god mat.

10. Tokyo Imperial Palace og østlige hage

Tokyo

Har kan man se ruinene av det første slottet som ble bygget i Edo (nå Tokyo).  Den ligger i den østre delen av den enorme parken rundt keiserpalasset, og er en populær ”grønn lunge” i Tokyo.

11. Ueno Park

Kirsebærblomstring

Ueno park er en stor, flott park sentralt i Tokyo. I denne parken kan du se mange flotte templer, kirsebærblomstring på trærne, samt besøke forskjellige museer og dyrehage.

12. Yoyogi park

Yoyogi park

Yoyogi park er i nærheten av Harajuku stasjon og en av de flotteste parkene i Tokyo og perfekt for gåturer og piknik. På søndager er det mange morsomme forestillinger og band i parken.

13. Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea

Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea er et must å besøke i Tokyo, hvis du er glad i alt som er Disney. Fantastisk gøy for store og små.

14. Odaiba

Odaiba

Odaiba ligger ute i Tokyo Bay på en kunstig øy, og det går et førerløst tog ut dit. Mange av Japan’s store merkevarer, som Panasonic, Sony og Toyota har store showrooms hvor de viser sine siste produkter. Her er det også gode shopping-muligheter. På Odaiba er det en miniatur statue av frihetsgudinnen.

15. Spise gode måltider på gamle tradisjonelle restauranter i Yurakucho

Restaurant Tokyo

I Yurakucho kan du spise på sjarmerende, gamle tradisjonelle restauranter. Mange av restaurantene er små og enkle spiserier. Her kan du spise fantastiske nudler, kyllingspyd, sashimi, sushi og annen mat.

16. Synge Karaoke på en Karaokebar i Tokyo

Karaoke

I Tokyo finnes det mange underholdende karaokebarer, der du enten leier karaokerom sammen med venner eller synger foran publikum. Kjempegøy!

17. Japansk tradisjonelt badehus eller Onsen (offentlig bad)

Japanese bath house

Ta et herlig bad i et tradisjonelt japansk badehus eller offentlig bad. Tradisjonelt japansk badehus eller Onsen er litt annerledes enn i vestlige land. Her kan man bade i forskjellige varmebad og kuldebad for en rimelig penge. Mange offentlig bad har også servering av mat og drikke, sove -og avslapningsområde og massasjestoler. Dette er for mange en opplevelse for livet.

18. Tradisjonelle japanske gjestehus (Ryokan)

Ryokan

Overnatt på et tradisjonelt japansk gjestehus eller Ryokan, der du kan oppleve tradisjonell japansk kultur. Her sover man på matter og spiser mat på tradisjonelt japansk vis på gulvet. Mange Ryokan har naturlige mineralbad som man kan bade i etter lange vandringer i Tokyo.

19. Tokyo Sky Tree

Tokyo Sky Tree

Tokyo Sky tree er et 634 meter høyt tårn. Et besøk her kan kan by på panaromautsikt over Tokyo!

20. Roppongi

Tokyo

Roppongi er et område med mange gode restauranter, shopping, kinoer og nattklubber.

21. Besøke hotellet Park Hyatt Tokyo

Tokyo

Park Hyatt Tokyo er et fantastisk flott hotell. Besøk New York Bar og nyt den fantastiske utsikten over Tokyo!

22. Kafeer med forskjellige temaer

I Tokyo har de mange forskjellige kafeer med forskjellige temaer der dem serverer mat, kaker og varm drikke. Morsomme tema-kafeer er Hello Kitty kafe, Katte-kafe, Hunde-kafe, Kanin-kafe, ugle-kafe og masse annet. Kanskje ikke en så god idè hvis man er allergisk mot dyr.

23. Luksushoteller i Tokyo

Tokyo

Tokyo har en lang rekke med flotte, luksushotell for enhver smak. Gode tips er Imperial Hotel Tokyo, Park Hyatt Tokyo og Mandarin Oriental Tokyo.


Japan

Vil du reise til Japan?