Back to All Events

Japan reise november 2018 - 11 dagers eksotisk storby og kulturreise


Japan

Opplev Japan

Japan Reise november 2018 - 11 dagers eksotisk storby og kulturreise

Vi ønsker deg velkommen til 11 dagers fantastisk spennende, eksotisk reise til Japan, fra torsdag 1. november til søndag 11. november (1.11-2018-11.11.2018).

Vi skal besøke 3 kjente byer, Tokyo, Kyoto og Osaka. Alle disse byene er kjent for sin flotte arkitektur og gode mat. Japan er et av verdens vakreste land og å reise på høsten er en av de beste tidene å reise til Japan på pga. det milde og behagelige været.

Denne reisen kommer til å bli en kulturreise der man kan oppleve det gamle, tradisjonelle Japan med det høyteknologiske Japan. Vi skal bo på flotte hoteller i god standard i alle byene, samt 1 natt på et japansk vertshus der man kan bade i varme kilder og få servert de herligste retter.

I løpet av turen blir det et stort og variert program, der vi kan nevne spennende utflukter til steder som Shintotempelet Meiji Jingu, Imperial East Garden, Asakusa Sensoji Temple, Nakamise-dori, Ginza, Nijo Castle, Golden Pavilion - Kinkakuji, Kyoto Keiserlige Palass, Kyoto Handicraft Center, Heian Jingu og Osaka Castle.

Det vil også være mulighet til å være med på valgfrie utflukter som tur til Mt. Fuji, Tokyo Sky Tree med full utsikt over Tokyo og tur til byen Nara - Japans første hovedstad. Det vil i tillegg være mye tid til å utforske byene på egenhånd, da vi har lagt inn fridager. Alle byene er svært store, med mye spennende å se. Se reiseprogrammet for forslag til aktiviteter.

Hvis du ikke vet så mye om Tokyo, kan du i denne bloggposten lese om de beste ting man kan gjøre i Tokyo.


Reisedato og pris

 • Reise til Japan - torsdag 1.11-2018 - søndag 11.11-2018 - 11 dager
 • Pris: kr. 28.900,- (med forbehold om endring p.g.a. valutakurs og oljepriser) - Nå spesialtilbud til Japan.
 • Tillegg for enkeltrom: Kr. 3000,-.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter tur/retur Oslo – Tokyo/Osaka – Oslo
 • Transfer til/fra hotell og flyplass i Japan
 • Shinkansen tog fra Tokyo til Kyoto
 • Hoteller og Ryokan (tradisjonelt japansk vertshus) i god standard i Tokyo, Kyoto, Arayashima og Osaka (Totalt 9 netter) - i delt dobbeltrom. Alle hotellene har mulighet for enkeltrom ved tillegg i prisen, bortsett fra Ryokan (Japansk vertshus).
 • Frokost alle dager
 • Lunsj/Middag som beskrevet i programmet
 • Utflukter som beskrevet i programmet
 • Norsk reiseleder og guide i Japan
 • Spennende utflukter som beskrevet i programmet
 • Masse gøy og fellesskap

Bosted i Japan

Vi skal bo på flere fine hoteller i god turistklasse-standard.

Bilder fra Japan


Reiseprogram

Dag 1

Avreise fra Gardermoen, Oslo.

Reise

Dag 2 Tokyo

Vi lander på Narita Tokyo International Airport. Etter pass- og tollkontroll finner vi flybussen inn til Tokyo og hotellet vårt. Turen inn til Tokyo tar i overkant av en time. Etter vi har fått tildelt rom og installert oss, spiser vi ”velkomstmiddag” sammen på en japansk restaurant i nærheten.

Dag 3 Tokyo

Frokost på hotellet. Vi blir hentet på hotellet ca. kl. 09.00 av engelsktalende guide. Turen går først til shintotempelet Meiji Jingu, bygget til minne om keiser Meiji, som var den keiseren som åpnet Japan til omverdenen i 1867, og som lanserte moderniseringen av Japan. Kontrasten mellom det ”høytidlige” tempel og omkringliggende Tokyo er dramatisk!

Derfra kjører vi forbi National Diet Building, Japan’s parliament, på vei til Imperial East Garden. Der kan vi se ruinene av det første slott som ble bygget i Edo (nå Tokyo).  Den ligger i den østre delen avden enorme parken rundt keiserpalasset, og er en populær ”grønn lunge” i Tokyo.

Derfra kjører vi videre til Asakusa Sensoji Temple, Tokyo’s eldste og mest berømte buddhist-tempel. Vi rekker også å utforske de mange salgsboder i Nakamise-dori, som ligger i gaten opp til tempelet.

Den guidede turen avsluttes i Ginza, og hvor vi finner et sted å spise lunsj. Ginza er kanskje verdens dyreste shopping-gate, med dyre varehus og motebutikker, og er et ”must” for drevne ”windowshoppers”. Hennes & Mauritz har også en filial her, dog ikke med norske priser… Et besøk i matavdelingen i en av de store varehus er også fascinerende.

Dag 4 Tokyo

Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon. Reiseleder kan være behjelpelig med forslag til utflukter denne dagen:

 • Akihabara Electric Town: ligger mellom Ueno Station og Okachimachi Street. Her finnes over 600 butikker som selger alt av elektriske artikler, hvite- og brunvarer, mobiltelefoner, kameraer og alt av utstyr og elektriske duppeditter du ikke visste du trengte. Dette i et hav av lys og lyd. Husk å ta med pass for å registrere tax-free kjøp!
 • Shibuya Crossing: Ligger i bydelen Shibuya og hevdes å være verdens største og traveleste fotgjengerovergang. Det er mange motebutikker og restauranter her som er rettet mot et litt ”yngre” publikum. Verdt et besøk!
 • Omotesando og Harajuku: ”Trendy” områder med moter og restauranter.
 • Odaiba: Ligger ute i Tokyo Bay på en kunstig øy, og det går et førerløst tog ut dit. Mange av Japan’s store merkevarer, som Panasonic, Sony og Toyota har store showrooms hvor de viser sine siste produkter. Her er det også gode shopping-muligheter.
 • Tokyo Disneyland eller Tokyo DisneySea, for de som ønsker det.

Lokaltransport/t-bane/tog/taxi og inngangsbilletter til disse utfluktene er ikke inkludert i prisen.

Dag 5 Tokyo

Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon.

Hvis man er lei av å shoppe, kan man melde seg på: Dagstur til Mt. Fuji. Denne tur med guide tar deg til majestetiske Mt. Fuji og Hakone nasjonalpark. Det inkluderer stop ved Fuji Visitor Centre og tur opp til 5. Stasjon på oppstigning til Fuji, på 2300 moh. Vi får også båttur på Lake Ashi ved foten av fjellet, samt tur med taubanen Komagatake Ropeway, med fantastisk utsikt til omliggende Hakone nasjonalpark. Inkludert er også en typisk japansk lunsj.

Tur til Tokyo Sky Tree. Dette tårnet, åpnet i 2012, er verdens høyeste frittstående tårn med sine 634 meter. Det gir er en utrolig utsikt over Tokyo og omegn, og i klart vær kan man se 75 km. i alle retninger.

Dag 6 Kyoto

Frokost på hotellet. Vi forflytter oss til Kyoto. Etter vi har installert oss på hotellet, anbefales å utforske området rundt hotellet på egen hånd, og da kanskje spesielt Kyoto stasjon. Den er helt unik i sin utforming, og man kunne bruke en hel dag bare her!

Om kvelden møter vi en lokal guide som viser oss rundt i Gion, det gamle Geisha-området, med sine gamle tea-houses og brolagte gater. En forestilling i teateret Gion Corner tilbyr forskjellige kulturinnslag for å få et inntrykk av den rike japanske kultur.

Dag 7 Kyoto

Frokost på hotellet

Halv dags sightseeing med engelsktalende guide. Vi blir hentet på hotellet, og første stopp er Nijo Castle, bygget i 1603 for Tokugawa Ieyasu, den første Shogun i Edo-perioden. Anlegget gir et godt innblikk i levevilkårene rundt maktsenteret i denne periode av japansk historie. Tokugawa-klanen hadde regjerende makt i over 250 år, frem til 1867, mens keiseren var relegert til en rolle som opphøyet og symbolsk overhode uten reel makt. Det var i denne perioden at Samurai’ene fikk innflytelse, med deres spesielle stilling i samfunnet, og deres æreskodeks. Denne mentaliteten hjelper oss å forstå noe av japansk tenkemåte.

Videre besøker vi Golden Pavilion, Kinkakuji, bygget i stilen fra Muromachi-perioden fra det 14. til 16. århundre. Bygget opprinnelig som privat villa for et medlem av det keiserlige hoff, ble den utvidet flere ganger, og hagen anlagt rundt i 1394. Kort tid etter ble huset omgjort til et buddhisttempel. Bygget ble satt i brann av en sinnsforvirret person i 1950, og gjenoppbygd i 1955.

Neste stopp er Kyoto Keiserlige Palass, som var keiserfamiliens residens helt til hovedstaden ble flyttet til Tokyo i 1867 etter Tokugawa-klanens avsettelse av keiser Meiji. Palasset lå opprinnelig i den sørvestlige delen av Kyoto. Etter en brann i 1788 ble palasset flyttet til sin nåværende plassering, og gjenoppbygd i samme stil som den som brant. Det er siden herjet av flere branner, og de nåværende bygninger er fra 1855. Vi får her innsyn i keiserfamiliens daglige liv ”høyt hevet” overvanlige menneskers hverdag.

Til slutt besøker vi Kyoto Handicraft Center, hvor vi kan se produksjon av forskjellige typer brukskunst, som tresnittarbeider, sverdproduksjon, produksjon av kimono og yukata, salg av antikviteter, souvenirer og japansk elektronikk. Vi kan også handle tax free her ( Husk pass!).

Det er en japansk susji-restaurant, eller en ”buffet-style” restaurant hvor vi kan spise lunsj. Etter lunsj kan man spasere bort til det kjente tempelet Heian Jingu. Her er en kjent japansk hage som er helt utenom det vanlige, særlig om våren med de vakre vårfargene.

Middag på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen).

Dag 8 Kyoto

Dagen er til fri disposisjon. Vil foreslå – hvis været tillater – å leie sykkel og utforske litt på egenhånd. Kyoto er godt tilrettelagt for sykling, også med bra skilting på engelsk. Kyoto er forholdsvis flatt, så det kreves ikke stor kondisjon for å komme seg fram. Å utforske litt i sidegater, oppdage lokale templer og kanskje prøve et lokalt spisested, er alltid spennende!

Halv dags tur til Nara (ikke inkl. i prisen). Dette er Japans første hovedstad, grunnlagt i Heian-perioden i året 710. Ettersom byens mektige buddhistklostre vokste, ble deres innflytelse og politiske ambisjoner sett på som en trussel av makthaverne, og hovedstaden ble flyttet til Nagaoka i 784. Nara har verdens største trebygning, som huser en enorm statue av den sittende Buddha. Byen har ellers mange templer fra forskjellige perioder, og er vel vært et besøk.

Avslutningsmiddag på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen)

Dag 9 Arashiyama

Frokost på hotellet. Denne dagen er bare til avslapping!

Vi tar toget fra Kyoto til Arashiyama, hvor vi bor på en lokal Ryokan. En liten tur ut for å utforske denne spesielle byen med sin vakre natur er å anbefale. Før middag kan man senke legemet ned i naturlig varme mineralbad og nyte at kroppen bare får slappe av etter mange dager på tur. Vi spiser middag på ekte japansk vis, sittende på tatami-matter og får de mest utsøkte retter servert. Her kan du lese mer om Arashiyama.

Dag 10 Osaka

Frokost på Ryokan. Vi reiser videre til Osaka, hvor vi blir møtt av en lokal guide som tar oss med til Osaka Castle.

Hvis man enda ikke er lei, blir det tid for litt ”i-siste-liten” shopping.

Dag 11 Osaka Kansai Intl. Airport

Frokost på hotellet

Avreise til Kansai International Airport, og hjem til Norge.

---------------------------------------------SAYONARA --------------------------------------------------

Med forbehold om endringer.