Back to All Events

Reise til Japan i april 2018 - 10 dagers eksotisk storby og kulturreise


Japan

Opplev våren i Japan

Japan Reise april 2018 - 10 dagers eksotisk storby og kulturreise

Ønsker du å oppleve den vakre våren i Japan? Sjekk ut vårt gode tilbud på Japan reise!

Mandag 2. april 2018 reiser vi på en fantastisk spennende 10 dagers kultur og opplevelsesreise til Japan.

Reisen blir en spennende vårreise til Tokyo, Hiroshima og Kyoto. Spesielt for våren i Japan er at man kan oppleve kirsebærblomstringen med vakre hvite og rosa blader på trærne.

Dette er en utrolig spennende reise, der du får oppleve gamle og nye Japan.

Hvis du ikke vet så mye om Tokyo, kan du i denne bloggposten lese om de beste ting man kan gjøre i Tokyo.


Reisedato og pris

 • Reise til Japan mandag 02/04-2018 - onsdag 11/04-2018 - 10 dager
 • Pris: kr. 27.900,- (med forbehold om endring p.g.a. valutakurs og oljepriser) - Nå spesialtilbud til Japan.
 • Tillegg for enkeltrom: Kr. 3000,-.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter tur/retur Oslo – Tokyo/Osaka – Oslo
 • Transfer til/fra hotell og flyplass i Japan
 • Togbilletter
 • Frokost alle dager
 • Lunsj/Middag som beskrevet i programmet
 • Utflukter som beskrevet i programmet
 • Hoteller i god turistklasse-standard i delt dobbeltrom
 • Norsk reiseleder og guide i Japan
 • Spennende utflukter som beskrevet i programmet
 • Masse gøy og fellesskap

Bosted i Japan

Vi skal bo på flere fine hoteller i god turistklasse-standard.

Bilder fra Japan


Reiseprogram

Dag 1

Avreise fra Gardermoen, Oslo.

Reise

Dag 2 Tokyo

Vi lander på Narita Tokyo International Airport. Etter pass- og tollkontroll finner vi flybussen inn til Tokyo og hotellet vårt. Turen inn til Tokyo tar i overkant av en time. Etter vi har fått tildelt rom og installert oss, spiser vi ”velkomstmiddag” sammen på en japansk restaurant i nærheten.

Dag 3 Tokyo

Frokost på hotellet. Vi blir hentet på hotellet ca. kl. 09.00 av engelsktalende guide. Turen går først til shintotempelet Meiji Jingu, bygget til minne om keiser Meiji, som var den keiseren som åpnet Japan til omverdenen i 1867, og som lanserte moderniseringen av Japan. Kontrasten mellom det ”høytidlige” tempel og omkringliggende Tokyo er dramatisk!

Derfra kjører vi forbi National Diet Building, Japan’s parliament, på vei til Imperial East Garden. Der kan vi se ruinene av det første slott som ble bygget i Edo (nå Tokyo).  Den ligger i den østre delen av den enorme parken rundt keiserpalasset, og er en populær ”grønn lunge” i Tokyo.

Derfra kjører vi videre til Asakusa Sensoji Temple, Tokyo’s eldste og mest berømte buddhist-tempel. Vi rekker også å utforske de mange salgsboder i Nakamise-dori, som ligger i gaten opp til tempelet.

Den guidede turen avsluttes i Ginza, og hvor vi finner et sted å spise lunsj. Ginza er kanskje verdens dyreste shopping-gate, med dyre varehus og motebutikker, og er et ”must” for drevne ”windowshoppers”. Hennes & Mauritz har også en filial her, dog ikke med norske priser… Et besøk i matavdelingen i en av de store varehus er også fascinerende.

Dag 4 Tokyo

Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon. Reiseleder kan være behjelpelig med forslag til utflukter denne dagen:

 • Akihabara Electric Town: ligger mellom Ueno Station og Okachimachi Street. Her finnes over 600 butikker som selger alt av elektriske artikler, hvite- og brunvarer, mobiltelefoner, kameraer og alt av utstyr og elektriske duppeditter du ikke visste du trengte. Dette i et hav av lys og lyd. Husk å ta med pass for å registrere tax-free kjøp!
 • Shibuya Crossing: Ligger i bydelen Shibuya og hevdes å være verdens største og traveleste fotgjengerovergang. Det er mange motebutikker og restauranter her som er rettet mot et litt ”yngre” publikum. Verdt et besøk!
 • Omotesando og Harajuku: ”Trendy” områder med moter og restauranter.
 • Odaiba: Ligger ute i Tokyo Bay på en kunstig øy, og det går et førerløst tog ut dit. Mange av Japan’s store merkevarer, som Panasonic, Sony og Toyota har store showrooms hvor de viser sine siste produkter. Her er det også gode shopping-muligheter.
 • Tokyo Disneyland eller Tokyo DisneySea, for de som ønsker det.

Lokaltransport/t-bane/tog/taxi og inngangsbilletter til disse utfluktene er ikke inkludert i prisen.

Dag 5 Tokyo - Hiroshima

Frokost på hotellet før avreise. Vi sender bagasjen til Kyoto og pakker kun med det vi trenger til 2 dagers overnatting i Hiroshima. Vi tar så toget (bullet-train) til Hiroshima. På togstasjonen kan man kjøpe Bento box med herlig mat, som man kan kose seg med på toget (ikke inkl. i prisen). Ved ankomst Hiroshima går vi fra stasjonen til hotellet, slapper av litt på hotellet før vi møtes til en felles middag - Okonomiyaki - en spesialitet for Hiroshima.

Dag 6 Hiroshima og Miyajima

Vi tar lokaltoget til fergeleiet over til Miyajima ("jima" betyr "øy" på japansk), og til Itsukushima-helligdommen, bygget 593 e.Kr. En vakker rødmalt svalgang utsmykket med gamle takmalerier leder oss ut til selve helligdommen. Herfra kan vi også se den gamle "torii" eller port, som står ute i vannet. Den er laget av kamfertrestokker ca. 10 meter i omkrets og står 16 meter høyt, malt dyp rød. Hele øya har en helt spesiell ro og atmosfære. Fra tempelet går vi gjennom noen av de gamle handlegatene tilbake til fergen.

Lunsj kan inntas på en av de lokale spisestedene (ikke inkl. i prisen). Etter lunsj kommer vi til Hiroshima sentrum, til Fredsparken, og museet til minne om det som skjedde da den første atombomben ble sluppet over Hiroshima i august 1945. Det er en sterk beskrivelse om hva folket gjennomlevde i den tiden, men i beskrivelsen er budskapet "Dette må aldri skje igjen." Det er sterkt å se overlevende fra den dagen i 1945 sitte i parken og fortelle om sine opplevelser til grupper av besøkende skolebarn. Etter besøket i Fredsparken tar vi trikken tilbake til hotellet.

Middag på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen)

Dag 7 Hiroshima - Kyoto

Frokost på hotellet. Vi går til Hiroshima stasjon hvor vi tar Shinkansen til Kyoto. Avstand 380 km. og turen tar ca. 1 time og 45 minutter. Vi spaserer fra Kyoto Station til hotellet og finner bagasjen vår, som er sendt i forveien.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, men det anbefales å utforske området rundt hotellet, og da særlig den nye stasjonsbygningen i Kyoto. Den er helt unik i sin utforming, og man kunne bruke en hel dag bare der!

Lunsj på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen)

Om kvelden blir vi hentet av buss med engelsktalende guide og føres til Gion-kvartalet, som er det gamle Geisha House-området. Vi vandrer litt rundt i de brolagte gater og går forbi gamle te-hus hvor i gamle dager Geisha’ene opptrådte for sine (rike) kunder. Det er mulig vi også ser noen Geisha på vei til jobb i nabolaget. Litt senere kommer vi til et gammelt vertshus hvor vi får en oppvisning av unge Maiko, hvor vi får en forestilling med sang og spill på Samisen, og får også stille spørsmål til Maiko om hvordan livet hennes er. Etterpå får vi et enkelt måltid med japansk mat.

Dag 8 Kyoto

Frokost på hotellet

Halv dags sightseeing med engelsktalende guide. Vi blir hentet på hotellet, og første stopp er Nijo Castle, bygget i 1603 for Tokugawa Ieyasu, den første Shogun i Edo-perioden. Anlegget gir et godt innblikk i levevilkårene rundt maktsenteret i denne periode av japansk historie. Tokugawa-klanen hadde regjerende makt i over 250 år, frem til 1867, mens keiseren var relegert til en rolle som opphøyet og symbolsk overhode uten reel makt. Det var i denne perioden at Samurai’ene fikk innflytelse, med deres spesielle stilling i samfunnet, og deres æreskodeks. Denne mentaliteten hjelper oss å forstå noe av japansk tenkemåte.

Videre besøker vi Golden Pavilion, Kinkakuji, bygget i stilen fra Muromachi-perioden fra det 14. til 16. århundre. Bygget opprinnelig som privat villa for et medlem av det keiserlige hoff, ble den utvidet flere ganger, og hagen anlagt rundt i 1394. Kort tid etter ble huset omgjort til et buddhisttempel. Bygget ble satt i brann av en sinnsforvirret person i 1950, og gjenoppbygd i 1955.

Neste stopp er Kyoto Keiserlige Palass, som var keiserfamiliens residens helt til hovedstaden ble flyttet til Tokyo i 1867 etter Tokugawa-klanens avsettelse av keiser Meiji. Palasset lå opprinnelig i den sørvestlige delen av Kyoto. Etter en brann i 1788 ble palasset flyttet til sin nåværende plassering, og gjenoppbygd i samme stil som den som brant. Det er siden herjet av flere branner, og de nåværende bygninger er fra 1855. Vi får her innsyn i keiserfamiliens daglige liv ”høyt hevet” overvanlige menneskers hverdag.

Til slutt besøker vi Kyoto Handicraft Center, hvor vi kan se produksjon av forskjellige typer brukskunst, som tresnittarbeider, sverdproduksjon, produksjon av kimono og yukata, salg av antikviteter, souvenirer og japansk elektronikk. Vi kan også handle tax free her ( Husk pass!).

Det er en japansk susji-restaurant, eller en ”buffet-style” restaurant hvor vi kan spise lunsj. Etter lunsj kan man spasere bort til det kjente tempelet Heian Jingu. Her er en kjent japansk hage som er helt utenom det vanlige, særlig om våren med de vakre vårfargene.

Middag på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen).

Dag 9 Kyoto

Dagen er til fri disposisjon. Vil foreslå – hvis været tillater – å leie sykkel og utforske litt på egenhånd. Kyoto er godt tilrettelagt for sykling, også med bra skilting på engelsk. Kyoto er forholdsvis flatt, så det kreves ikke stor kondisjon for å komme seg fram. Å utforske litt i sidegater, oppdage lokale templer og kanskje prøve et lokalt spisested, er alltid spennende!

Halv dags tur til Nara (ikke inkl. i prisen). Dette er Japans første hovedstad, grunnlagt i Heian-perioden i året 710. Ettersom byens mektige buddhistklostre vokste, ble deres innflytelse og politiske ambisjoner sett på som en trussel av makthaverne, og hovedstaden ble flyttet til Nagaoka i 784. Nara har verdens største trebygning, som huser en enorm statue av den sittende Buddha. Byen har ellers mange templer fra forskjellige perioder, og er vel vært et besøk.

Avslutningsmiddag på en lokal restaurant (ikke inkl. i prisen)

Dag 10 Kyoto til Osaka Kansai Intl. Airport

Frokost på hotellet

Avreise til Kansai International Airport, og hjem til Norge.

---------------------------------------------SAYONARA --------------------------------------------------

Med forbehold om endringer.